Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Φασολάδα

ΥΛΙΚΑ
φασόλια ξερά: 500 γρ
καρότα: 3, κομμένα σε ροδέλες χοντρές
κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ.
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
σέλινο: 3κλωνάρια
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
καυτερή πιπερίτσα: 1 προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗΜουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (1 ώρα περίπου). Τα στραγγίζετε και ξεπλένετε την κατσαρόλα
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδια και τα καρότα για 3’. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το σέλινο.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνετε τα φασόλια και ένα λίτρο χλιαρό νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Αφαιρείτε στο τέλος την καυτερή πιπερίτσα και σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή.
www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου