Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Πιλάφι με Πλιγούρι

(στην Κύπρο, το πλιγούρι είναι 2 ειδών: Το ψιλό που χρησιμοποιείται για πιλάφι, ενώ το λίγο πιο χοντρό για τις Κούπες. Πρέπει να είναι λίγο πιο χοντρό από συνηθισμένο σιμιγδάλι για να πετύχει)
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. πλιγούρι
1 1/2 φλιτζ. φιδέ
2 ντομάτες
4 φλιτζ. νερό
4 κουταλιές λάδι ελιάς
αλάτι
πιπέρι
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ντοματάκια
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
άνηθο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, έως ότου κοχλάσει.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη σε ένα μπολ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το φιδέ ανακατεύοντας διαρκώς, έως ότου ροδίσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το καυτό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα ντοματάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου